Open Dag van “Fly United” in 2014

 

Ook dit jaar heeft de flightsimulatorclub Fly United, de oudste in Brabant,  alweer voor de 14e keer, een “Open Dag” gehouden waarin de bezoekers kennis konden maken met een aantal aspecten uit de flightsimulatorwereld. We hadden ons tot doel gesteld om een zo breed mogelijk publiek te informeren.  Er was  informatie voor jong en oud, voor ervaren en beginnende geïnteresseerden en degenen die zich oppervlakkig of uitvoerig wilden oriënteren. Ook was het een soort reunie waarin vaste bezoekers ervaringen uitwisselden.  

 

Wat konden  we allemaal laten zien en horen ?

 

Advies hoe de flightsimulatorprogramma’s zo effectief mogelijk geïnstalleerd moet worden op een bestaande computer of welk type computer gekozen moet worden als er overwogen wordt om een nieuwe te kopen.

 

Welke instellingen van de verschillende parameters er gekozen moeten worden om zo attractief en effectief mogelijk te vliegen.

 

Met welk type toestellen er het best gevlogen kan worden afgestemd op de persoonlijke behoefte: propeller, turboprop of jet (bijv. de nieuwe Boeing 737NG van iFly).

 

Welke besturing er, afhankelijk van de doelstelling van de aankomende piloot, het best gekozen kan worden (Joystick of Joke met Pedals).

 

Hoe er programma’s voor het installeren van toestellen en luchthavens, panorama’s  (aircrafts, airports en sceneries) gekocht of van het internet gehaald kunnen worden bijv. het nieuwe AES (Airport Enhancement System) waarin de verschillende fasen van afhandeling (aankomst, belading en vertrek) op het scherm getoond worden. 

 

Voor de breed geïnteresseerden werd uitgelegd en getoond hoe het vertrekkende vliegtuig, vanuit een “cold and dark” situatie, geprogrammeerd wordt met o.a. een FMC (Flight Management System).

 

Ook demonstreerden individuele piloten in groepsverband begeleid door Air Traffic Control (ATC) hoe er van de ene naar de andere luchthaven werd gevlogen.

 

Voor de spotters was er informatie via welke websites het luchtvaartverkeer “live” gevolgd kan worden.

 

Uiteraard hadden wij ook weer een “Help Desk” waarin u uw bijzondere vragen kwijt kon.

 

Ook was er een delegatie van onze bevriende flightsimulatorclub MidNed uit Hilversum aanwezig met additionele expertise. Helaas kon de KLM captain Stefan Kok (van zijn bekende publicatie over de PMDG-FMC) vanwege zakelijke verplichtingen niet aanwezig zijn.  

 

De “Open Dag” vond plaats op zaterdag  5 april van 11.00 -16.00 uur in het Novotel Eindhoven, Anthony Fokkerweg 101, 5657EJ, Eindhoven. Makkelijk te vinden door de afslag 29 op de A2 te nemen naar Eindhoven Airport. De toegangsprijs was € 5,00 per persoon. Daarvoor serveerden wij een kop koffie of voor de jeugd frisdrank met daarbij een plak cake.

Graag tot een volgend jaar.

 

H.G. Hagreis (namens Fly United)

Tel: 040-2544633 of 06-50210866

Website: www.flyunited.nl

E-mail: hhagreis@chello.nl